فهرست مطالب

Pharmaceutical Sciences - Volume:13 Issue: 4, 2008

Pharmaceutical Sciences
Volume:13 Issue: 4, 2008

  • تاریخ انتشار: 1386/11/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مسلم نجفی*، الناز مهدی زاده اقدم، فرزانه رفیع، طاهره اعتراف اسکویی صفحه 1
    زمینه و هدف
    در این مطالعه، اثرات مصرف پیشگیرانه عسل طبیعی به عنوان یک عامل پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک بر روی آریتمی ها و انفارکت سایز ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن (I/R) درقلب ایزوله رت بررسی شد.
    روش ها
    قلب ایزوله شده رتها پس از اتصال به دستگاه لانگندورف تحت 30 دقیقه ایسکمی ناحیه ای و 120 دقیقه رپرفیوژن قرار گرفتند. گروه کنترل در طی آزمایش محلول کربس معمولی و گروه های تست، از10 دقیقه قبل تا 10 دقیقه بعد از ایسکمی بترتیب کربس حاوی غلظتهای 25/0، 5/0 و 1 % عسل دریافت داشتند. آریتمی های قلبی بر اساس قوائد Lambeth آنالیز شدند و درصد انفارکت سایز نیز با روش تری فنیل تترازولیوم کلراید و پلانیمتری اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    در زمان ایسکمی، تعداد ضربانات نابجای بطنی تام (VEBs) در گروه کنترل 116±667 عدد بود اما پرفیوژن عسل 25/0، 5/0 و 1 %، آن را بترتیب به 35±128(p<0.01)، 35±161 (p<0.01) و94±303 عدد (p<0.05) کاهش داد. تعداد تاکیکاردی بطنی (VT) و مدت زمان سپری شده در VT نیز با هر سه غلظت بکار رفته عسل کاهش معنی دار نشان داد. تجویز عسل 25/0 و 5/0 %، انسیدانس VT را از100% (کنترل) بترتیب به 13% و 25 % کم کرد (p<0.001). در فاز رپرفیوژن نیز تعداد VEBs و VT با کلیه غلظتهای بکار رفته عسل کاهش معنی داری داشت. همچنین غلظت 25/0 % عسل کاهش معنی دار در مدت زمان فیبریلاسیون بطنی برگشت پذیر(Rev VF) و انسیدانس آن بوجود آورد. با مصرف غلظتهای 25/0، 5/0 و 1 % عسل، انفارکت سایز از 9/2±3/46 درصد (گروه کنترل) بترتیب به 3/1±3/3 (p<0.001)، 9/1±2/9 (p<0.001) و2/2±7/11 درصد (p<0.001) کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه اثرات محافظتی پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک با عسل را بر علیه آسیب های ناشی از I/R به صورت کاهش آریتمی ها و انفارکت سایز نشان داد. احتمالا«خواص آنتی اکسیدانی عسل و مهار تولید رادیکالهای آزاد و بویژه وجود منابع تولید انرژی از جمله گلوکز در بهبود عملکرد قلب ایسکمیک و ایجاد اثرات محافظتی فوق دخیل می باشند.
    کلیدواژگان: عسل طبیعی، آریتمی، انفارکت سایز، پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک، ایسکمی، رپرفیوژن، قلب ایزوله
  • جواد شکری*، داود حسن زاده، مریم علیزاده، فرهاد متولی صفحه 13
    زمینه و هدف
    سامانه های نوین دارورسانی (NDDSs) دارای مزایای زیادی نسبت به اشکال سنتی میباشند که از جمله آنها میتوان به طول اثر بیشتر، عوارض جانبی کمتر، سطح خونی یکنواختتر و پذیرش بالاتر اشاره کرد. سامانه های اسموتیک خوراکی از جمله این اشکال دارویی هستند که میتوانند محتوای دارویی خود را در مدت طولانی (24 ساعت) و با سرعت ثابت آزاد کنند. در این مطالعه سعی گردید تا علاوه بر فرمولاسیون پمپ اسموتیک ایندومتاسین با هسته دو لایه، تاثیر پارامترهای مختلف بر میزان و کینتیک آزاد سازی ایندومتاسین از آن بررسی شود.
    روش ها
    سلولز استات به عنوان پلیمر تشکیل دهنده لایه نازک در فرمولاسیون غشاء نیمه تراوا بکار برده شد. برای روکش دادن هسته ها از روش غوطهور سازی استفاده شد و این روکشها توسط مته های ریز با قطرهای استاندارد در لایه دارو سوراخ گردید. آزاد سازی دارو از فرمولاسیونهای تهیه شده با استفاده از دستگاه اندازهگیری سرعت انحلال استاندارد USP (دستگاه شماره II) تعیین گردید و غلظت دارو در نمونه ها بروش اسپکتر و فتومتری UV اندازهگیری شد. فرمولاسیونهای مختلف با استفاده از چهار شاخص مقایسهای شامل D10h (درصد داروی آزاد شده پس از 10 ساعت)، tL (زمان تاخیر آزاد سازی دارو از سامانه) و شاخصهای کینتیکی شامل RSQzero (ضریب تعیین داده های انحلال از کینتیک درجه صفر) و Devzero (میانگین انحراف داده های انحلال از کینتیک درجه صفر) مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که ضخامت روکش تاثیر قابل ملاحظه ای بر میزان D10h و زمان تاخیر آزادسازی فرمولاسیون ها دارد. با افزایش ضخامت غشا زمان تاخیر افزایش و D10h کاهش می یابد. بهترین خصوصیات کینتیکی در ضخامت 130 میکرومتر مشاهده شد. افزایش قطر سوراخ زمان تاخیر را کاهش و D10h افزایش می دهد اما کینتیک آزادسازی دارو با بزرگ شدن قطر سوراخ تا یک میزان معین بهبود می یافته و در مقادیر بالاتر مجددا از کینتیک درجه صفر فاصله می گیرد لذا بایستی قطرسوراخ اپتیمم شود. قطر اپتیمم در مورد این سامانه 700 میکرومتر تعیین گردید همچنین ارتباط معنی داری بین لیپوفیلیسیته پلاستی سایزر بکاررفته با زمان تاخیر و D10h مشاهده گردید. به این ترتیب که با افزوده شدن نسبت پلاستی سایزر لیپوفیل زمان تاخیر افزایش و D10h کاهش معنی داری پیدا کرد. با حذف پلاستی سایزر هیدروفیل (گلیسرین) زمان تاخیر از 7/46 دقیقه به 8/207 دقیقه افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با بهینه سازی پارامترهای مهم سامانه از قبیل قطر سوراخ، ضخامت غشای نیمه تراوا، نوع و درصد پلاستی سایزرها می توان به رهش مناسب و نزدیک به درجه صفر دارو از سامانه دست یافت.
    کلیدواژگان: پمپ اسموتیک، فرمولاسیون، هسته دولایه، قطر سوراخ، پلاستی سایزر، ایندومتاسین
  • بهلول حبیبی اصل*، محبوب نعمتی، عباس دل آذر، مهران مسگری، امیر منصور وطنخواه، سوان اردوخانیان صفحه 23
    مقدمه و هدف
    استفاده از درمانهای غیردارویی (آبهای معدنی و گیاهان دارویی) رویکرد جدیدی در کنترل بیماری هاست. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثر عصاره تام گیاه هیپریکوم پرفوراتوم وآب معدنی سولفاته کلسیک ومنیزین در اصلاح لیپید پروفایل در حیوانات مبتلا به افزایش چربی خون بود.
    روش ها
    تعداد 30 رت (نر گونه SD)در محدوده وزنی 150-100 گرم انتخاب شده و به صورت راندوم به 5 گروه ششتایی تقسیم شدند. یک گروه تحت رژیم غذایی معمولی و آب معمولی و سایر گروه ها به منظور ایجاد وضعیت هیپرلیپیدمیک، به مدت 60 روز تحت رژیم غذایی پرکلسترول و آب معمولی قرار گرفتند. پس از اطمینان از افزایش معنیدار چربی خون حیوانات (P<0.001)، مرحله دوم مطالعه یا فاز درمان به مدت 60 روز ادامه یافت. در گروه کنترل (گروه اول) رژیم غذای معمولی و آب معمولی ادامه یافت، ولی سه گروه دیگر به صورت زیر تقسیم شدند: گروه دوم رژیم غذایی پرکلسترول، گروه سوم رژیم غذایی پرکلسترول وعصاره هیپریکوم پرفوراتوم (، ip (4 mg/kg؛ گروه چهارم رژیم غذایی پرکلسترول وعصاره هیپریکوم پرفوراتوم (، ip (12 mg/kg، گروه پنجم رژیم غذایی پرکلسترول وآب معدنی. در دوره درمان تمامی گروه ها سالین نرمال وDMSO را) به عنوان حلال عصاره) به صورت تزریق داخل صفاقی را دریافت نمودند. در پایان دوره خونگیری از ناحیه ونوس پلکسوس چشم رتها به عمل آمد و سطوح لیپیدهای خون مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    تجویز رژیم غذایی فوق به مدت دو ماه قادر به ایجاد هیپرلیپیدمی در موش صحرائی می با شد. تجویز عصاره هیپریکوم پرفوراتوم(ip) سطوح T-CH، TG و LDL-CH را بهطور معنی داری کاهش داد (P<0.001). عصاره با دوز (، ip (12 mg/kg قادر به کاهش معنیدار در کلیه مقادیر T-CH، TG و LDL-CH بود (P<0.05)، در حالیکه تجویز عصاره با دوز (، ip (4 mg/kg و آب معدنی تنها در سطح TG کاهش معنی داری را ایجاد نمودند (P<0.001).
    نتیجهگیری
    استفاده از عصاره گیاه هیپریکوم پرفوراتوم وآب معدنی در بهبود وضعیت لیپیدپروفایل علیالخصوص TG تاثیر سودمندی دارند وادامه مطالعه اثرات این عوامل طبیعی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: هیپریکوم پرفوراتوم، عصاره تام، هیپرلیپیدمی، موش صحرائی
  • یوسف جوادزاده*، محمدرضا سیاهی، زهره رجبی، ایمن کیوان، امید اثنا عشری، رضوان صفدری صفحه 31
    زمینه و هدف
    پسوریازیس یک بیماری مزمن و عود شونده ای می باشد که در 1 تا 6 درصد جمعیت اتفاق می افتد. متوترکسات (MTX) یک داروی شیمی درمانی سیستمیک موثر برای درمان پسوریازیس و احتمالا جهت درمان لنفومای جلدی می باشد. به دلیل خطر ایجاد فیبروزیس کبدی و دیگر سمیتهای سیستمیک مانند سرکوب مغز استخوان، به طور کلی از استفاده آن ممانعت به عمل آورده شده ولی در موارد شدید این بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به سمیت شدید ایجاد شده در تجویز سیستمیک متوترکسات، فرمولاسیون موضعی آن ممکن است کاربرد بیشتری برای درمان پسوریازیس و دیگر بیماری های پوستی که در اثر ازدیاد تکثیر سلولی ایجاد می شوند، داشته باشد. یکی از دلایل احتمالی برای فقدان فعالیت بالینی متوترکسات موضعی در پسوریازیس نفوذ ناکافی پوستی این دارو برای مهار سنتز اپیدرمال DNA می باشد.
    روش ها
    در مطالعه حاضر اقدام به تهیه فرمولاسیون مناسب برای بهینه ساختن نفوذ MTX به صورت in vitro شده است. برای این منظور چندین فرمولاسیون ژل تهیه گردید و خصوصیات فیزیکی و پایداری آن ها بررسی شد. از میان آنها سه فرمولاسیون انتخاب شده و مطالعات جذب پوستی با استفاده از پوست رت و سل های استاندارد فرانز انجام گردید. برای تعیین مقدار دارو استفاده از متد HPLC تعیین شد. از بین سه فرمولاسیون، ترکیب برتر انتخاب شده و تاثیر افزاینده های جذب روی آن بررسی شد. به منظور افزایش جذب پوستی از درصدهای مختلف افزاینده های جذب شامل آلکیل بنزیل دی متیل کلراید، SLS، ترانسکیوتول P و اسید سالیسیلیک به عنوان ماده کراتولیتیک استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سورفکتانتهای آنیونی و کاتیونی اثر مفیدی در افزایش جذب نداشتند. ترانسکیوتول P با غلظت 2 درصد بهترین جذب پوستی را دارا بود. افزودن اسید سالیسیلیک به فرمولاسیون باعث افزایش بیشتر جذب دارو گردید. استفاده از غلظت 6 درصد اسید سالیسیلیک بیشترین میزان نفوذ دارو را ایجاد نمود. در نهایت غلظت 6 درصد اسید سالیسیلیک به همراه غلظت 2 درصد ترانسکیوتول P به عنوان فرمولاسیون برتر و نهایی انتخاب شد.
    نتیجه گیری
    فرمولاسیون تهیه شده حاوی ترانسکیوتول 2% (w/w) و اسید سالیسیلیک 6%(w/w) دارای خاصیت افزایش دهنده جذبی بالاتری بوده و می تواند بصورت بالینی برای درمان موضعی پسوریازیس بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: متوترکسات، جذب پوستی، پسوریازیس، افزایش دهنده جذب، فرمولاسیون
  • مرتضی میلانی*، محمدرضا نهایی، فرزانه لطفی پور، صابریوسفی صفحه 47
    زمینه و هدف
    عفونت های ادراری از شایعترین عفونت های باکتریائی انسان بوده و در صورت عدم درمان به موقع و مناسب می توانند عواقب خطر ناکی داشته باشند. امروزه افزایش روزافزون مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها از مشکلات پیش روی علم پزشکی می باشد. در دسترس بودن اطلاعات جدید از الگوی حساسیت باکتری ها و آشنایی با مقاومت های رایج در بین باکتری های محلی می تواند در جهت اتخاذ تدابیر درمانی مناسب کمک کند و بویژه می تواند در درمانهای تجربی متضمن موفقیت های درمانی بهتر باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان مقاومت باکتری های عامل عفونت های ادراری به آنتی بیوتیک های رایج در طی سال های 77 تا84 بود.
    روش ها
    نمونه ادرار بیماران بستری و سرپایی مراجعه کننده به آزمایشگاه بیمارستان شبستر در محیط های کشت بلاد آگار و (Eosin Methylen Blue)EMBآگار کشت داده شدند. باکتری های جدا شده با استفاده از تستهای مرسوم و استاندارد میکروب شناسی تعیین هویت شدند. سپس آزمایش تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک آگار دیفیوژن نسبت به آنتی بیوتیکها انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 9495 نمونه مورد آزمایش 1821 نفر (1/19%) مبتلا به عفونت ادراری بودند. بیش از 83% از باکتری های جدا شده متعلق به فامیل انتروباکتریاسه بود. بیشترین میزان مقاومت در برابر آمپی سیلین (3/85%) و کمترین میزان مقاومت مربوط به آمیکاسین (6/6%) و سیپروفلوکساسین (2/10%) بدست آمد.
    نتیجه گیری
    بررسی الگوی حساسیت به آنتی بیوتیک ها در طی سال های مورد مطالعه بیانگر افزایش میزان مقاومت در بین باکتری های ایجاد کننده عفونت های ادراری بود که این امر در مورد جنتامایسین، سفالوتین و آمپی سیلین کاملا مشهود بود. نتایج این مطالعه تاکید مجددی در توجه به نتایج تست های حساسیت باکتری ها در برابر عوامل ضد میکروبی می باشد تا با انتخاب آنتی بیوتیک های مناسب علاوه بر درمان موثر، از افزایش مقاومت داروئی جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، دیسک آگار دیفیوژن، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • حسین بابایی*، یدالله آذرمی صفحه 55
    زمینه و هدف
    یکی از مکانیسمهای مهم حفاظتی استروژن در قلب و عروق اثر گشاد کنندگی استروژنها در عروق خونی است. این تحقیق برای بررسی مکانیسم اثر شل کنندگی 17بتا-استرادیول در ورید سافن انسانی طراحی گردید.
    روش ها
    ورید سافن انسانی از اتاق عمل مرکز قلب شهید مدنی تبریز تهیه شد. نقش کانالهای پتاسیمی و فاکتور هیپرپولاریزه کننده مشتق از آندوتلیوم، در اثر شل کنندگی استرادیول با انکوباسیون حلقه های ورید در حضور بلوکه کننده های کانالهای پتاسیمی: گلی بنکلامید، 4-آمینوپیریدین، تترااتیل آمونیوم (در غلظتهای پایین mM1 و بالا mM10) باریم کلراید و مصرف همزمان کاریبدوتوکسین و آپامین مطالعه شد. برای ارزیابی نقش آندوتلیوم در اثر مهاری تترا اتیل آمونیوم (mM 10) در اثر شلی استرادیول آزمایش در بافتهای فاقد آندوتلیوم تکرار گردید.
    یافته ها
    تترا اتیل آمونیوم، 4-آمینوپیریدین و گلی بنکلامید در اثر شل کنندگی استرادیول در انقباض ناشی از PGF2a تاثیری نداشتند. تترااتیل آمونیوم که در غلظتهای بالاتر بعنوان مهار کننده کانالهای پتاسیم با هدایت کم (SKCa) و کانالهای پتاسیم با هدایت متوسط (IKCa) تحریک شونده با کلسیم، عمل میکند بطور معنی داری اثر شل کنندگی استرادیول را مهار کرد. این اثر مهاری وابسته به اندوتلیوم بود و با تخریب اندوتلیوم از بین رفت. در بافتهای اندوتلیوم دار مصرف همزمان کاریبدوتوکسین و آپامین یا باریم اثر شل کنندگی عروقی استروژن را بطور معنی داری مهار کرد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان میدهد که آزادی فاکتور هیپرپولاریزه کننده مشتق از آندوتلیوم که با شرکت کانالهای پتاسیمی حساس به کاریبدوتوکسین و آپامین و یون پتاسیم انجام می شود در اثر شل کنندگی 17 بتا-استرادیول در ورید سافن انسانی نقش دارد.
    کلیدواژگان: کانال پتاسیم، فاکتور هیپرپلاریزه کننده مشتق از آندوتلیوم، استرادیول، ورید سافن انسانی
  • سهیلا راثی، گیسو محدث*، مینو ایلخانی پور، ناصر نقدی صفحه 67
    زمینه و هدف
    هیپوکمپ در بسیاری از جوانب یادگیری و حافظه بخصوص یادگیری فضایی نقش دارد. لپتین یک هورمون پپتیدی است که توسط بافت چربی ترشح می شود. برخی از مطالعات بر تاثیر هورمون لپتین بر برخی از انواع یادگیری و حافظه اشاره کرده اند. در این مطالعه سعی بر این است که با تزریق داخل صفاقی، اثر دوزهای مختلف لپتین را بر شکل گیری حافظه فضایی بررسی کنیم.
    روش ها
    برای بررسی اثر لپتین بر یادگیری فضایی، شصت رت نر به شش گروه تقسیم شدند: (1) کنترل، (2) شم و (3)، (4)، (5)، (6) لپتین داخل صفاقی به ترتیب با دوزهای mg/kg 5/0، 25/0، 1/0، 05/0. تمام گروه ها به مدت دو روز در ماز آبی موریس تحت آموزش قرار گرفتند. سپس پارامترهای یادگیری بین گروه کنترل و گروه های مورد آزمایش مقایسه شد.
    یافته ها
    تزریق داخل صفاقی لپتین با دوزهای mg/kg 5/0، 25/0، 1/0، 05/0 هر یک باعث بهبود یکی از پارامترهای مدت زمان سپری شده یا میزان مسافت طی شده گردید. دوز 1/0 لپتین بیشترین تاثیر را در مقایسه میزان مسافت طی شده بین بلوک 1 و 2 (P<0.001)، میانگین مدت زمان سپری شده طی بلوک 2 در مقایسه با گروه شم (P<0.01)، مدت زمان سپری شده و میزان مسافت طی شده در ربع دایره هدف در پروب تست (P<0.001) بر حافظه فضایی داشت.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که تزریق لپتین بطور داخل صفاقی در رت باعث بهبود حافظه فضایی می شود. لپتین بیشترین اثر خود را در دوزهای متوسط نشان می دهد.
    کلیدواژگان: حافظه فضایی، لپتین، ماز آبی موریس
|
  • Najafi M. *, Mahdizadeh, Aghdam E., Rafie F., Eteraf Oskouei T. Page 1
    Objectives
    In this study, prophylactic effects of natural honey as a pharmacologic preconditioning agent on ischemia/reperfusion (I/R) induced cardiac arrhythmias and infarct size were investigated in isolated rat heart.
    Methods
    Isolated rat hearts were mounted on a Langendorff apparatus then subjected to 30min regional ischemia followed by 120minreperfusion. In control group, the hearts were perfused by a modified Krebs-Henseleit solution throughout the experiment, however, in the test groups they were perfused by enriched Krebs solution with natural honey (0.25, 0.5 and 1%) 10min before to 10min after ischemia. The arrhythmias were analyzed based on the Lambeth conventions. The infarct size was determined by Triphenyltetrazolium chloride and planimetry methods.
    Results
    At the ischemia, the total number of ventricular ectopic beats (VEBs) in the control group was 667±116 while perfusion of natural honey (0.25, 0.5 and 1%) reduced it to 128±35 (p<0.01), 161±35 (p<0.01) and 303±94 (p<0.05), respectively. The number of ischemic ventricular tachycardia (VT) and the time spent in VT were significantly lowered by the same concentrations. Honey (0.25 and 0.5%) decreased the incidence of VT from 100% (control) to 13% (p<0.001) and 25% (p 0.01), respectively. During reperfusion phase, the number of VEBs and VT were significantly reduced by all used concentrations. In addition, honey (0.25%) significantly decreased the incidence and time spent for reversible ventricular fibrillation. Moreover, perfusion of honey (0.25, 0.5 and 1%) reduced infarct size from 46.3±2.9% (control value) to 3.3±1.3, 9.2±1.9 and 11.7±2.2%, respectively (p<0.001 for all).
    Conclusion
    The results of this study showed antiarrhythmic and anti infarct properties of natural honey as a preconditioning agent against I/R injuries in isolated rat heart. Probably, antioxidant activity of honey, scavenging of free radicals and presence of energy sources such as glucose may involve in these cardioprotective effects.
    Keywords: Natural honey, Arrhythmias, Infarct size, Pharmacologic preconditioning, Ischemia, Reperfusion, Isolated heart
  • Shokri J. *, Alizadeh M., Hassanzadeh D., Motavalli F Page 13
    Objectives
    The novel drug delivery systems (NDDSs) have many advantages over traditional dosage forms such as longer duration, lower side effects, more uniformly blood concentrations and more patient compliance. Oral osmotic systems are NDDSs which can release their drug contents in long period of time (24h) with constant release rate. In this study we tried to formulate osmotic pump with two layered core and evaluate the effects of some parameters on the extent and kinetics of indomethacin release from it.
    Methods
    Cellulose acetate was used as film former polymer in formulation of semipermeable membrane (SPM). Dip coating method was used for coating of the core tablets and a small orifice was drilled on one side of them by using standard microdrills. The drug release was tested by standard dissolution tester (paddle apparatus) and the drug concentration in the samples was measured by UV spectrophotometer. Various formulations were compared in terms of different parameter such as D10h (percent released within 10 hours), tL (lag time), Devzero (deviation of the drug release from zero order kinetics) and RSQzero.
    Results
    The results showed that SPM thickness has the significant effects on 10h and tL. tL was increased and D10h was decreased by increasing SPM thickness from 90 to 190μm regularly. The best drug release kinetic was observed in 130μm SPM thickness. Increasing orifice diameter from 350 to 80 μm improved D10h and tL but improvement in zero-order release kinetic of the drug was seen only to an optimum orifice diameter (700μm) also this parameter should be optimized in formulation. The results also showed a direct relationship between the amount of caster oil as lipophilic plasticizer and tL. D10h also decreased with increasing of caster oil in SPM formulation. Omitting of glycerine as hydrophilic plasticizer produced great enhancement in tL (46.7 in presence of 1.5% glycerin vs 207.8min for formulation without glycerine).
    Conclusion
    with optimization of the main system parameters such as aperture diameter, SPM thickness, type and amounts of hydrophilic and lipophilic plasticizer, we can obtain suitable drug release (near zero order) from the osmotic system
    Keywords: Osmotic pump, Formulation, Two layered core, Orifice diameter, Plasticizer. Indomethacine
  • Habibi Asl B.*, Nemati M., Delazar A., Mesgari M., Vatankhah A.M., Ordukhanian S Page 23
    Objectives
    Nowadays, nondrug treatments (mineral waters and plants) are novel therapeutic approaches for hyperlipidemia. The aim of the present study was the evaluation of the effects of calcic and magnesic sulfate mineral water and total extract of Hypericum perforatum on the serum lipid profile (T-CH, TG, HDL-CH, LDL-CH) in hypercholesterolemic rats.
    Methods
    Thirty male rats (SD) weighing 100-150g were randomly divided into 5 experimental groups. The rats in control group were fed a standard diet and the other groups were fed a cholesterolrich diet for 60 days. Then, hypercholesterolemia was observed through analyzing the blood samples (P<0.001). In the second phase(therapeutic phase), control group(group1) was continued with standard laboratory diet, and hyperlipidemic rats were treated with total extract of Hypericum perforatum, tap water or mineral water for the next 60 days, as the following: group2: cholesterol-rich diet and tap water, group3: cholesterol-rich diet, tap water, total extract of Hypericum perforatum (4mg/kg, ip), group4: cholesterol-rich diet, tap water and total extract of Hypericum perforatum (12mg/kg, ip), group5: cholesterol-rich diet and mineral water. All groups received saline normal and DMSO as a solvent for extract through intra peritoneal (ip) injection. At the end of the period, blood samples of each group were drawn from venus plexus of eye and analyzed for the lipid levels of plasma.
    Results
    The results indicated that treatment by mineral water or total extract of Hypericum\ perforatum at the doses of 4 and 12mg/kg could reduce the levels of T-CH, TG, LDL-CH significantly (P<0.001). Total extract of Hypericum perforatum (4mg/kg, ip) and mineral water administration alter a statistically significant difference to the level of TG (P<0.001), but could not reduce T-CH, LDL-CH levels.
    Conclusion
    Calcic and Magnesic Sulfate mineral water and total extract of Hypericum perforatum could reduce lipid profile especially TG. More studies are recommended.
    Keywords: Hypericum perforatum, Total extract, Hyperlipidemia, Rat
  • Javadzadeh Y.*, Siahi M. R., Rajabi Z., Keivan I., Asnaashari O., Safdari R Page 31
    Objectives
    Psoriasis is a chronic, recurrent disease that affects between 1% and 6% of the population. Methotrexate (MTX) is an effective systemic chemotherapeutic agent for the treatment of psoriasis and possibly cutaneous lymphoma (CTCL).However the risk of hepatic fibrosis and other systemic toxicity, such as bone marrow suppression, has precluded its use in all but the most severe cases of these diseases. In considering the potential severe toxicity associated with systemic administration of MTX, a topical formulation might be of greater utility for the treatment of psoriasis and other hyperproliferative skin disorders. One of the presumed reasons for the lack of clinical activity of topical methotrexate in psoriasis is insufficient percutaneous penetration necessary to inhibit epidermal DNA synthesis. The present study was undertaken to prepare a formulation to optimize penetration of MTX in vitro.
    Methods
    For this mean, several gel formulations were prepared and investigated in the case of stability and physical characteristics. Among them three formulations were selected for percutaneous absorption studies using rat skin and standard Franz diffusion cells. Assay of drug was done using HPLC method. For enhancing percutaneous absorption, three penetration enhancers were added to the bases formulation with different concentrations. Among the evaluated formulations, the best one from view point of having better penetration profile was selected and the effect of various enhancers on penetration profile investigated. For this mean three surfactants (anionic, cationic and nonionic) were incorporated into formulations with different concentrations. Finally salicylic acid as a keratolytic material was added for more enhancement effect.
    Results
    The results showed that SLS (sodium louryl sulphate) and alkyl benzyl dimethyl chloride had not any significant enhancement property on penetration of MTX.Lower ability of these surfactants on drug penetration through the skin probably aroused from drug enhancer complexation and formation of micells with low penetration ability containing the drug molecules. Transcutol P was able to enhance transdermal absorption of MTX and the higher enhancement ratio was obtained with 2% (w/w) concentration of transcutol P. Adding of salicylic acid increased this ratio. Better penetration profile was shown with increasing of salicylic acid concentration.
    Conclusion
    prepared formulation containing transcutol p 2% (w/w) and salicylic acid 6% (w/w) had higher enhancement property and could be used clinically for local treatment of psoriasis.
    Keywords: Methotrexate, Percutaneous absorption, Psoriasis, Enhancer, Formualtion
  • Milani M.*, Nahaei M.R., Lotfipour F., Yousefee S Page 47
    Objectives
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common infections that afflicts humans and if not treated properly and timely could cause serious damages to the urinary tract. Nowadays increasing antibiotic resistance is one of the problems in managing UTI. Availability of new information about sensitivity of prevalent bacteria in a given area could help in the selection of proper treatment regimens especially in the empirical therapy which is naturally based on such information.
    Methods
    Urine specimens of in-patients and out patients in Shabestar hospital were cultured on blood agar and eosin methylene blue agar (EMB). Isolated bacteria were identified according to standard microbiological tests and then subjected to sensitivity testing according to routine method of disk agar diffusion technique.
    Findings
    Out of 9495 urine specimens tested, 1821 cases (19.1%) were identified as having UTI. The most prevalent bacteria belonged to enterobacteriaceae family and the upmost resistance was recorded against ampicillin (95.3%), while the least resistance recorded for amikacin (6.6%) and ciprofloxacin (10.2%).
    Conclusion
    Our findings suggest a growing trend of resistance among bacteria causing UTI, which was more obvious in use of gentamicin, cephalotin, and ampicillin.
    Results
    results of the present study underline the need for sensitivity tests prior to antibiotic therapy in UTI, which could help and guide in proper choosing of antibiotics and effective treatment and therefor prevention of antibiotic resistance.
    Keywords: Urinary tract infection (UTI), Disk agar diffusion, Antibiotic, resistance
  • Babaei H.*, Azarmi Y Page 55
    Objectives
    The vasorelaxant effect of estrogens on blood vessels is one of the important cardiovascular protective mechanisms of estrogen. The present experiments were designed to study the mechanisms of vasorelaxant effect of 17β-estradiol (E2) in human saphenous veins (HSV).
    Methods
    HSV were obtained from patients undergoing coronary artery bypass graft surgery in Tabriz Madani Heart Center. The role of K+ channels and endothelium derived hyperpolarizing factor (EDHF) in the effects of E2 were studied by incubating tissues with K+ channels blockers: glibenclamid (3μM), 4-aminopyridin (1mm), tetraethyl ammonium (TEA, at lower and higher concentration: 1mm and 10mM), BaCl2 (30μM) and combination of charybdotoxin and apamin. In order to assess the role of endothelium in the inhibitory effect of TEA (10mM) on the relaxant effect of E2, responses were elicited in endothelium denuded vein rings.
    Results
    TEA at 1mm, (selective inhibitor of large-conductance, BKCa, Ca2+ activated K+ channels), 4- aminopyridin (selective inhibitor of voltage dependent K+ channels) and glibenclamid (selective inhibitor of ATP dependent K+ channels) did not affect the vasorelaxant effects of E2 on PGF2α-induced contractions. TEA at higher concentration, an inhibitor of small-conductance (SKCa) and intermediate-conductance (IKCa) Ca2+ activated K+ channels, significantly inhibited E2-induced vasorelaxation. This inhibitory effect was endothelium-dependent and abolished by endothelium denuding. In intact tissues, pretreatment either with a combination of charybdotoxin and apamin (inhibitors of EDHF), or BaCl2, significantly reduced the relaxation produced by E2.
    Conclusion
    The data suggest that vasorelaxant effect of E2 in HSV maybe mediated by EDHF which involves apamin/charybdotoxin-sensitive K+-channels and K+.
    Keywords: Potassium channels, Endothelium derived hyperpolarizing Factor, Estradiol, Human Saphenous Vein
  • Rasi S., Mohaddes G.*, Ilkhani Pour M., Naghdi N Page 67
    Objectives
    The hippocampus has been implicated in many learning and memory functions including spatial memory. Leptin is a peptide hormone secreted by adipose tissue. Some studies have also suggested that leptin affect learning and memory. The present study is scheduled to investigate the effect of intraperitoneal (IP) injection of different doses of leptin on spatial memory formation.
    Methods
    60 male rats were divided into 6 groups in our experiments: (1) control, (2) sham, and (3), (4), (5), (6) intraperitoneal injection of 0.0, 0.1, 0.25 and 0.5 mg/kg doses of leptin respectively. All groups were trained in Morris water maze for two days. Learning parameters were compared between groups.
    Results
    Our results showed there were significant differences between sham group and test groups in spatial learning.
    Conclusion
    Together our findings suggest that intraperitoneally injection of leptin improved spatial memory in rat. Leptin shows its highest effect with medium doses.
    Keywords: Spatial Memory, Leptin, Morris Water Maze